Kapsejlads, Team ICE topbanner

Kapsejlads nyt fra sejlerholdet Team ICE, Skive Sejlklub

3. dag – Express Dansk og Nordisk Mesterskab

3. dag – endelig frisk vind, som sætter større krav til boathandling og teamwork – lige os!

Selv på tredjedagen var det tydeligt, at folk var langt mere forsigtige på starten efter det sorte flag på 1. dagen. Vi havde to gode starter i begge sejladser, men kom på den forkerte side af banen i første sejlads og tabte stor distance til de førende. Et sprunget udhald gjorde det ikke nemmere, så med en nødløsning måtte vi sejle med ”fast udhal” resten af dagen. Vi formåede desværre kun, at kæmpe os tilbage på en 10 plads i den første sejlads.

Sluttede med en flot 3 plads

Vi fik lavet et fint hul på den sidste start, så vi lå i fri vind, og havde herefter mulighed for at vælge side af banen, uden at skulle bekymre os om andre. Der var frisk vind med vindstød op over 12 m/s, så det var en rigtig sjov sejlads. Vi sluttede på en flot 3. plads, med to stærke hold foran – nemlig Regatta.nu og Windy.

Dagens resultater: 10 – 3

Lange arme og ømme knæ – en fed oplevelse

Med kun 4 sejladser i Expressen inden mesterskabet, var vores største udfordring at lære bådens trim i alle vejrforhold. Vi havde nogle rigtig gode manøvre og ro i båden, men kendte ikke vores fart i forhold til de andre Expresser på forhånd.

De hurtigste både havde klart et større fartoverskud end os, men mon ikke en skrog- og køloptimering kan give det sidste :). Nu har vi en god ide om, hvordan vi ligger fart- og trimmæssigt. Nu kan vi målrettet arbejde imod det næste mesterskab i 2012.

Vi sluttede på en 10. plads i det Nordiske Mesterskab og på en 7. plads i det Danske Mesterskab. Set i forhold til at vi har fået max. points i to sejladser – pga. vores diskvalifikationer – er det slet ikke så tosset et resultat. Det gælder jo om at få færrest muligt points, dvs. én 1. plads giver 1 point og en diskvalifikation gav 29 points – av!

10. plads Nordisk mester - 7. plads Dansk mester

Se det samlede resultat her!

Nu har vi fået en stor portion erfaring, og ved hvad der skal arbejdes med for at komme i top 5 – det må være målsætningen næste gang!

Horsens Sejlklub havde gjorde et fantastisk arbejde, så de skal have stor ros for et flot arrangement her fra.

PS. vi har fået en masse fed video, så nu skal der lige findes tid til at klippe lidt ;)

Team ICE

Skrevet: 29/08/11 | Kategori Resultater