Kapsejlads, Team ICE topbanner

Kapsejlads nyt fra sejlerholdet Team ICE, Skive Sejlklub

Ilddåb til Mors Cup

De sidste mange år har vi sejlet i små våde både, men i år skulle vi prøve kræfter med Søren Løfberg-Poulsens nyerhvervelse – en 44 fods kapsejler. Båden er en German Frers 44, der vejer 9,26 tons hvoraf de 5 tons ligger i kølen.

Jennie M – som hun hedder – er udstyret med en ”kaffemølle” i midten, hvor to mand kan få lov at holde varmen. Møllen går på 4 af bådens i alt 8 spil, og når man først forsøger at hiver den 160 m2 spiler eller krydser med en 80 m2 genua, så forstår man hvorfor den er der – det er hårdt arbejde!

Med en dybdegang på 2,6 meter er man tvunget til at sejle den lange vej, hvilket giver en skævvridning imellem deltagerne. De mindre både kan sejle på lavt vand, og kan derfor tage en kortere vej mange steder. Sådan har Thisted Sejlklub alle dage valgt at gøre det trods protester. En regel om at skulle overholde alle farvandsmærker ville være på sin plads.
Krydsede fra en X-50

Et af højdepunkterne på turen var da det blæste 15 m/s på kryds, her viste loggen i korte perioder 9 knob! Det udløste tilsvarende jubel som da Danmark scorede imod Holland senere på aftenen, og humøret blev ikke dårligere da vi krydsede fra Exit – en X 50.

Jennie M må sige at have bestået sin ilddåb, og alle 11 mand havde en fed tur hvor samarbejdet var fantastisk og uden fejl, trods dette var vores første tur sammen.

Se resultater her eller billeder fra Mors Cup her!

Skrevet: 18/06/12 | Kategori Nyheder