Kapsejlads, Team ICE topbanner

Kapsejlads nyt fra sejlerholdet Team ICE, Skive Sejlklub

Nu skal der kapsejles i en Drage

Så er det officielt, vi skal til at sejle Drage ;)

Med 14 medfølgende sejl og en million trim muligheder, skal vi bruge lidt tid på at lære båden og dens udstyr at kende. Konkurrencen i Drage klassen er super høj, så det bliver lidt af en udfordring – men en af de sjove ;) Nu starter vi træningen i Skive Sejlklub, og så tager vi den der fra!

Team ICE

Skrevet: 04/09/13 | Kategori Nyheder |

Fyn Rundt 2013

Sidste år blev Palby Fyn Rundt aflyst pga. for meget vind, i år kunne vi godt have brugt lidt ekstra vind ;)

Vi fik optaget lidt video og taget en masse fotos, som vi har lagt på Skive Sejlklubs hjemmeside.

Team ICE

Skrevet: 07/06/13 | Kategori Sejler Nyt |

Ilddåb til Mors Cup

De sidste mange år har vi sejlet i små våde både, men i år skulle vi prøve kræfter med Søren Løfberg-Poulsens nyerhvervelse – en 44 fods kapsejler. Båden er en German Frers 44, der vejer 9,26 tons hvoraf de 5 tons ligger i kølen.

Jennie M – som hun hedder – er udstyret med en ”kaffemølle” i midten, hvor to mand kan få lov at holde varmen. Møllen går på 4 af bådens i alt 8 spil, og når man først forsøger at hiver den 160 m2 spiler eller krydser med en 80 m2 genua, så forstår man hvorfor den er der – det er hårdt arbejde!

Med en dybdegang på 2,6 meter er man tvunget til at sejle den lange vej, hvilket giver en skævvridning imellem deltagerne. De mindre både kan sejle på lavt vand, og kan derfor tage en kortere vej mange steder. Sådan har Thisted Sejlklub alle dage valgt at gøre det trods protester. En regel om at skulle overholde alle farvandsmærker ville være på sin plads.
Krydsede fra en X-50

Et af højdepunkterne på turen var da det blæste 15 m/s på kryds, her viste loggen i korte perioder 9 knob! Det udløste tilsvarende jubel som da Danmark scorede imod Holland senere på aftenen, og humøret blev ikke dårligere da vi krydsede fra Exit – en X 50.

Jennie M må sige at have bestået sin ilddåb, og alle 11 mand havde en fed tur hvor samarbejdet var fantastisk og uden fejl, trods dette var vores første tur sammen.

Se resultater her eller billeder fra Mors Cup her!

Skrevet: 18/06/12 | Kategori Nyheder |

Volvo Ocean Race

Om 50 dage går startskuddet til Volvo Ocean Race 2011-2012, og vi glæder os som var det juleaften!

Mediedækningen bliver uden tvivl fantastisk, og det er uvurderligt hvor meget eventyret gir sejlsporten af opmærksomhed.

Ses den 29. oktober ;)
Team ICE

Skrevet: 09/09/11 | Kategori Sejler Nyt |

3. dag – Express Dansk og Nordisk Mesterskab

3. dag – endelig frisk vind, som sætter større krav til boathandling og teamwork – lige os!

Selv på tredjedagen var det tydeligt, at folk var langt mere forsigtige på starten efter det sorte flag på 1. dagen. Vi havde to gode starter i begge sejladser, men kom på den forkerte side af banen i første sejlads og tabte stor distance til de førende. Et sprunget udhald gjorde det ikke nemmere, så med en nødløsning måtte vi sejle med ”fast udhal” resten af dagen. Vi formåede desværre kun, at kæmpe os tilbage på en 10 plads i den første sejlads.

Sluttede med en flot 3 plads

Vi fik lavet et fint hul på den sidste start, så vi lå i fri vind, og havde herefter mulighed for at vælge side af banen, uden at skulle bekymre os om andre. Der var frisk vind med vindstød op over 12 m/s, så det var en rigtig sjov sejlads. Vi sluttede på en flot 3. plads, med to stærke hold foran – nemlig Regatta.nu og Windy.

Dagens resultater: 10 – 3

Lange arme og ømme knæ – en fed oplevelse

Med kun 4 sejladser i Expressen inden mesterskabet, var vores største udfordring at lære bådens trim i alle vejrforhold. Vi havde nogle rigtig gode manøvre og ro i båden, men kendte ikke vores fart i forhold til de andre Expresser på forhånd.

De hurtigste både havde klart et større fartoverskud end os, men mon ikke en skrog- og køloptimering kan give det sidste :). Nu har vi en god ide om, hvordan vi ligger fart- og trimmæssigt. Nu kan vi målrettet arbejde imod det næste mesterskab i 2012.

Vi sluttede på en 10. plads i det Nordiske Mesterskab og på en 7. plads i det Danske Mesterskab. Set i forhold til at vi har fået max. points i to sejladser – pga. vores diskvalifikationer – er det slet ikke så tosset et resultat. Det gælder jo om at få færrest muligt points, dvs. én 1. plads giver 1 point og en diskvalifikation gav 29 points – av!

10. plads Nordisk mester - 7. plads Dansk mester

Se det samlede resultat her!

Nu har vi fået en stor portion erfaring, og ved hvad der skal arbejdes med for at komme i top 5 – det må være målsætningen næste gang!

Horsens Sejlklub havde gjorde et fantastisk arbejde, så de skal have stor ros for et flot arrangement her fra.

PS. vi har fået en masse fed video, så nu skal der lige findes tid til at klippe lidt ;)

Team ICE

Skrevet: 29/08/11 | Kategori Resultater |

2. dag – Express Dansk og Nordisk Mesterskab

2. dagen var præget af let og meget springende luft. Kort sagt ”en rigtig lotto dag”, hvor de heldige fik store fordele. Placeringerne fløj op og ned, så selvom vi var 4 ved topmærket, kunne man hurtigt være placeret midt i feltet igen ved bundmærket.

Let og svingende vind

Vi nedlagde protest imod EPI ved første topmærket, da vi kom styrbord imod mærket i zonen, hvorefter de kommer bagbord og slår i læen af os rundt om mærket. En farlig situation, som nu var tredje gang de gjorde på os. Denne gang måtte vi hive kraftigt i roret for at undgå kollision. Kort efter mærkerundingen har vi en kærlig berøring.

Protesten faldt ud til EPI’s fordel, eftersom man ikke vurderede, at vi ikke måtte gå højere end bittevind for at undvige – regel 18.3. Eftersom de blev frifundet i 18.3, og der havde været kontant, blev vi diskkvalificeret iht. regel 11 og 14. En afgørelse som vi naturligvis ikke er enige i.

Dagens resultater: DSQ – 8 – 11

Team ICE

Skrevet: 29/08/11 | Kategori Resultater |

« Tidligere Indlæg